Tři pražské podniky, které vás zaručeně dostanou do kolen. Projdeme se z centra na Karlín

Říká se, že káva musí být hořká jako smrt, černá jako noc a sladká jako láska. Tento voňavý mok provádí lidstvo již mnoho let a představuje pro nás určitý pevný bod dne, kdy zklidníme mysl a vychutnáme si daný okamžik. Kávu můžeme brát také jako důvod k setkání, osobní rituál nebo inspiraci pro naši tvorbu. Dnešní doba nám přináší stále méně času na naše radosti. Radostné i neradostné chvíle už nesdílíme s našimi blízkými tak často jak bychom si přáli. Pojďme se tedy vydat na další gastro toulky a aspoň na hodinku se zastavit a vychutnat si náš zmíněný „kávový rituál“ s těmi, které máme rádi.

Terasa U Prince

Víte, kde si užijete ten nejromantičtější výhled na Staroměstské náměstí a celou Prahu? Odpověď je Terasa u Prince. Toto dokonalé místo Vám nabídne nejen neskutečné výhledy, ale také úžasný gastronomický zážitek. Ochutnat zde můžete od značkových koktejlů, až po kvalitní hlavní chody. Tento podnik také nabízí tzv. „bubblepointview“, kde si můžete vychutnat chvíli s přáteli s pravým Champagne v ruce. Terasa se nachází na střeše hotelu U Prince a byla několikrát oceněná světovými magazíny. Ani mě
nepřekvapuje, že právě Terasa U Prince patří mezi patnáct světově nejlepších míst s dokonalým výhledem.

Redaktor Marek Michalec: Tento podnik je místem, které jsem navštívil snad „stokrát“ (smích) a při každé návštěvě se mi zde zatajil dech. Je to místo, které mám spojené s mnoha setkání s přáteli, či obchodními partnery. Je to ale také restaurace, kde jsem povznesl skleničku s vínem na oslavu dokončení mého vysokoškolského studia. Jednoduše řečeno, je to má srdeční záležitost.

Café Savoy

Představte si místo, kde se budete cítit jako na vídeňském bulváru. Bulváru plném klasických kaváren, kde servíruji speciality šéfkuchařů a okolo se leskne třpyt nádherně laděného interiéru. A co kdybych Vám řekl, že takovou kavárnu najdete v Praze? Café Savoy na Malé Straně představuje úžasný gastro podnik laděný do stylu První republiky, kde můžete ochutnat vychytané pokrmy české, či francouzské kuchyně. Skočit zde můžete například i na vyhlášenou snídaní za dostupné ceny. Punc kvality celé nabídky dodává fakt, že veškeré pokrmy prošly pod rukami šéfkuchaře Františka Skopce. Takže až budete chtít jen nasát atmosféru První republiky při lahodné kávě nebo si dát pravý francouzský croissant, určitě zavítejte do Café Savoy.

Redaktor Marek Michalec: Na této kavárně Vás dostane celý interiér a specifická atmosféra, která Vás přenese do dob počátku 20. století. Café Savoy mám ovšem nejraději během vánočního období, kdy za oknem poletuje sníh a celý prostor je decentně svátečně vyzdoben.

Spojka Karlín

Slyšeli jste někdy slovo „flexitariánství“? Hlavní myšlenou tohoto stylu je, aby všichni hosté, kteří zavítají do Spojky na Karlíně, se dobře najedli. Od milovníků masa, celiaků, vegetariánů, až po osoby s cukrovkou. Jednoduše řečeno, aby nikdo nemusel dělat ústupky v kvalitě pokrmů. Celé menu je vždy připraveno podle sezónní nabídky a obsahuje pokrmy ve vysoké bio kvalitě. V případě, že do Spojky zavítáte v dopoledních hodinách, užijete si zde příjemnou kavárenskou atmosféru. Ve večerních hodinách se tento podnik mění na úžasnou restauraci se širokou škálou kvalitních vin a A L Carte menu. Interiér je zdobený více než 400 kusy živých květin a celkově přidávají na atmosféře tohoto místa.

Redaktor Marek Michalec: Spojka Karlín je dle mého perfektní místo s neodolatelnou kuchyní, kde si vychutnáte chvíli s přáteli, rodinou, či s protějškem. Atmosféra je zde neskutečná, a to zejména po setmění, kdy interiér se rozzáří mnoha světli. Pomyslnou „třešničku“ vytváří vzduchem se nesoucí stovky květin. Jo, abych nezapomněl, pokud milujete focení a sociální sítě, tohle místo je dělané pro Vás…

Foto kredit: Mirka Divoká

Tajná svatba v Praze? Přečtěte si rady a tipy jak na to

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli

Odměňte autora článku pomocí QR kódu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Prosím, vyplňte toto pole.
Prosím, vyplňte toto pole.
Zadejte prosím platnou e-mailovou adresu.
Chcete-li pokračovat, musíte souhlasit s podmínkami

Menu